Onze Kosten

Met alle benodigde informatie op zak, wilt u natuurlijk weten wat een VOA kost. Dat is afhankelijk van de gewenste duur van het visum, de verwerkingstijd, of u een single entry of multiple entry visum wilt en of u een speciale privé-brief wilt. U vindt een overzicht van onze kosten in de tabel hieronder. Voor de duidelijkheid zijn ook de op het vliegveld te betalen stempelkosten weergegeven. De stempelkosten zijn zowel in euro's als in USD te betalen: de immigratiedienst hanteert een 1 = 1 wisselkoers. Als u een privébrief wenst, wat echter niet noodzakelijk is, dan betaalt u 3 euro per persoon extra.

vietnam visum kosten

* Spoed: als u voor spoed kiest, ontvangt u uw uitnodigingsbrief de volgende werkdag tussen 12.00 en 14.00pm Nederlandse tijd.
**
Zakenvisum: wij kunnen ook de uitnodigingsbrief voor uw zakenvisum van 1, 3, 6 maanden en/of één jaar voor u regelen. Contacteer ons voor tarieven, verwerkingstijden en (stempel)kosten.

Waarom zijn wij zoveel goedkoper dan anderen?

Online zijn er vele VOA-aanbieders, waarvan enkelen -zoals wij- Nederlands zijn. De kosten voor het meest standaard visum, een single entry visum van één maand, liggen over het algemeen tussen de 18 en 25 euro per VOA. Dure websites rekenen soms consulaire kosten en hebben uitschieters tot 100 euro. Hoe kan het dan dat het bij ons zoveel goedkoper is met prijzen vanaf €12.50? Dat heeft een aantal redenen:

Geen bemiddelingskosten

Omdat wij in Vietnam wonen, hebben wij goed rechtstreeks contact met de Vietnamese immigratie. Dat betekent dat wij geen bemiddelingspersoon nodig hebben en dat drukt de kosten.

Geen 21% BTW

Omdat wij een Vietnam gebaseerd en geregistreerd bedrijf zijn hoeven wij -en dus u- geen 21% BTW te betalen. De belasting in Vietnam is gunstiger, en dat zorgt voor een verdere verlaging van onze kostprijs. Wij voldoen overigens wel aan alle Europese veiligheids- en privacy-eisen: onze website is SSL-versleuteld waardoor u veilig kunt betalen én al uw persoonlijke gegevens worden verwijderd op de dag dat uw visum in werking treedt.

Geen onnodig dure privébrief: u bepaalt

Zoals reeds vermeld op onze pagina met visuminformatie, verwerkt de Vietnamese immigratiedienst standaard meerdere VOA-aanvragen tegelijkertijd. Daardoor staan er meerdere personen op uw uitnodigingsbrief, die u niet kent en hoogstwaarschijnlijk ook niet tegenkomt. Dat hoeft ook niet. Voor u is het enkel van belang dat úw naam op de brief staat samen met de juiste paspoortgegevens. Totaal onnodig regelen sommige VOA-aanbieders een privébrief waar alleen uw eigen naam op staat, maar dit is duurder. Wij vinden dat u zelf mag kiezen of u een privébrief wilt. Mocht u dit toch wensen, geeft u dat dan aan in ons aanvraagformulier. De meeste VOA-aanbieders regelen echter geen privébrief, en dat brengt ons naar punt vijf:

VOA-aanbieders hanteren (veel te) grote marges,

vinden wij. Vooral omdat VOA-aanbieders standaard geen privébrief regelen. Maar eerlijk is eerlijk, wij zijn niet afhankelijk van de inkomsten van het verkopen van VOA's. VisumvoorVietnam.nl is meer een hobby. Het is een serieuze hobby door de verantwoordelijkheid die wij hebben, maar het blijft een hobby: je zou onze tarieven daarom een vriendenprijsje kunnen noemen.